Pensiunea Ambiance
Selectati limba:

romana  english


Galerie foto


Atractii turistice

Bucovina este un imens atelier de creatie, un depozitar al artei populare traditionale, de o valoare estetica majora. Conditiile istorice, economice, au contribuit din cele mai vechi timpuri la aparitia si statornicirea caracterelor proprii ale artei populare bucovinene.

Pe plan istoric, Bucovina a reprezentat centrul formarii si existentei organizatiei statale feudale a Moldovei, in acelasi timp si centrul cultural al acestui stat. 

Creatiile autohtone s-au confruntat, de-a lungul timpului, prin marile drumuri de comert,cu bunurile culturale ale unor alte mari centre de civilizatie, imbogatind si continuand vechile traditii specifice etniei romanesti, multe dintre ele pastrate pana in zilele noastre.

Obiective turistice in Suceava: 

Cetatea de Scaun. Situata in partea de est a orasului, restaurata in ultimii ani, este o ctitorie a voievodului Petru I Musat, mentionata pentru prima oara intr-un document din anul 1388; construita din piatra, a fost intarita ulterior de Stefan cel Mare.                                                                                                                                    

CetateaScheia. Aflata la 384 m alt., in parteade nord-vest a orasului, a fost ridicata in sec. XIV. In momentul de fata maiexista doar ruinele unui contrafort din partea de vest a fostei cetati.                                          

Ruinele Curtii Domnesti. Bd. Ana Ipatescu; peste resturile unuipalat de lemn datand din timpul domniei lui Petru Musat, voievodul Stefan celMare a ridicat o cladire de piatra, refacuta in caramida de Vasile Lupu. 

Muzeul judetean - Str. Stefan cel Mare, 33 infiintat inanul 1900; expune interesante piese care evoca trecutul bogat in evenimente sifapte eroice al locuitorilor meleagurilor sucevene.

Muzeulde arta populara. Str. Ciprian Porumbescu, 5; functioneaza incladire a fostului Han Domnesc, constructie de la sfarsitul se. XVI;adaposteste colectii de etnografie si arta populara. 

Sectiade stiintele naturii - Str. Stefan cel Mare, 23; expunecolectii de paleontologie, flora si fauna din zona; in aceeasi cladire estedeschisa Sectia de arta plastica

Fondulmemorial documentar "Simeon Florea Marian" - Aleea S. Fl. Marian, 2;cuprinde obiecte personale, publicatii, manuscrise care au apartinutfolcloristului si etnografului (1847-1907). 

Monumentulde arhitectura medievala "Mirauti" - Str. Mirautilor, 17; esteo ctitorie a lui Petru I Musat (sec. XIV), refacuta din temelii in sec. XVII;restaurata in forma actuala la sfarsitul secolului trecut; in acest edificiuavea loc incoronarea domnitorilor Moldovei.

Monumentul de arhitecturamedievala Manastirea Sfantul Ioan dinStr. Ioan Voda Viteazul, 2; prima constructie din cadrul complexului a fostridicata in sec. XVI, de cand dateaza si urmele de pictura exterioara de pefata sudica; alte constructii apartin secolelor XVII si XIX.

Monumentulde arhitectura medievala Biserica Sf. Dumitru din str. CurteaDomneasca; ctitorie a lui Petru Rares din anii 1534-1535; in curte se afla unturn inalt de 30 m, construit de Alexandru Lapusneanu in anul 1561, avandincrustata, pe unul din pereti, stema vechii Moldove.

ManastireaZamca (armeneasca) - Str. Zamca; a fostridicat in anul 1606, pe un platou din partea de vest a orasului de armeniirefugiati in Moldova inca din sec. XVI; zidul de incinta formeaza un trapez cudoua laturi paralele, cu o poarta de intrare monumentala, boltita, pe latura devest; aici si-a asezat tabara regele Sobieski in anul 1601. 

Parculcentral. Aflat in in inima orasului, adapostestedoua lucrari de arta: bustul compozitorului Ciprian Porumbescu (opera din anul1933 a sculptorului Ioan Cîrdei) si bustul voievodului Petru Rares (realizat in1977 de sculptorul Gavril Covalski). 

Gara Burdujeni este o copie la scara redusa a celei dinFreiburg (Germania) si a fost construita de firma austriaca Strusberg.Ridicarea corpului central a început în 1869, iar între anii 1895 si 1903 s-auexecutat etajul superior si cele doua pavilioane laterale. Gara a fost deschisaîn 1869, cu ocazia inaugurarii caii ferate Roman-Suceava, facând legatura lagranita, între Regat si Bucovina, aflata sub stapânire austro-ungara.

 

 

Rezervari Hoteluri RomaniaCazare Bucuresti
Cazare in Bucovina